FRAGT FRA 50DKK

BRAECKMAN DESTILLERI

Braeckman er en unik Genever mesterdestillatør, der som en af de ganske få, stadigvæk laver sin egen Maltvin i eget destilleri baseret på traditionen ”fra korn til flaske”. Det belgiske familieejede korndestilleri, siden 1918, destillerer i små serier ud fra en specialiseret viden om den mere end 500 års belgiske Genever historie og med en evig stræben efter perfektion. Destilleriet ligger i øst Flanderen i byen Oudenaarde.

Maltvin (korndestillat) er grundlaget for enhver god Genever. Maltvinen fra Braeckman er udelukkende lavet på belgisk rug og byg, og tilføjer en kompleks og afrundet kornsmag. Foruden maltvin tilsættes et urtedestillat, der indeholder enebær og eventuelt andre urter, frø, skræl og krydderier. Urtedestillat giver Genever behagelig og forfriskende smag.

PRODUKTIONPROCES MALTVIN & GENEVER

MÆSKNING & FERMETERING

  1. Kornloft: Udvalgt rug og byg hældes i kornvalsen.
  2. Kornmølle: Kornene fra kornvalsen males med tilførsel af kildevand fra Oudenaarde.
  3. Kogekedel: Under kontinuerlig omrøring opvarmes massen. Maltenzymer omdanner stivelse til bærbare sukkerarter. Denne proces tager ca. 8 timer.
  4. Gærformeringstank: I denne tank multipliceres gærceller for at tilsættes den afkølede mæsk i kogekedlen. Mæsken pumpes fra kogekedlen til en gæringstank.
  5. Gærtank: Fermenteringen tager mindst tre dage, hvor sukkerarter omdannes til alkohol og kuldioxid. VOres karakteristiske aroma opstår også under gæringen. Efter tre dage opnåes en mæsk med en alkoholstyrke på 8% vol. klar til destillation.
  6. CO2Vand: CO2, der frigives under gæringen, passerer her. Den lille tank sikrer, at der ikke er lugtgener for naboerne og forhindrer også infektion af mæsken.

DOBBELT DESTILLERINGSPROCES

  1. Destillationssøjle: På grund af forskellen i kogetemperatur mellem vand og alkohol, sker der en opdeling i alkoholiske dampe og ikke-alkoholiske kornrester. Destillering af ufiltreret mæsk resulterer i mange aromatiske alkoholiske dampe for oven i søjlen. Denne damp overføres til køleren: i bunden af søjlen er de ikke-alkoholiske kornrester, der bruges som dyrefoder.
  2. Køler A: Alkoholdampene fra destillationssøjlen afkøles og bliver flydende igen, og kaldes for rå alkohol.
  3. Måletank: I måletanken opsamles den rå alkohol, så myndighederne kan bestemme afgifterne.
  4. Alambisk: De rå alkohol fra måletanken destilleres en anden gang i kobberkolonnen. I denne destillation udskiller mesterdestillatøren destillatets rens, rige og frugtagtige hjerte.
  5. Køler B: Alkoholdampene fra destillationssøjlen afkøles og bliver flydende igen.
  6. Trekammertank: Første, midterste og øverste forløb samles hver i et seperat kammer. Væsken i det midterste rum kan nu kaldes for maltvin. Maltvin destilleres til et maksimalt alkoholindhold på 80%, så alle aroma- og aromakomponenter fra råvarerne, fermenteringen og destillationen bevares.

MODNINGSLAGERET

  1. Maltvinen kan bruges rent, men kan også modnes på fade. Braeckman modner korndestillaterne på amerikanske egefade, der tidligere har lagret Bourbon. De forskellige egefade opbevares i modningslageret, indtil korndestillatet har udviklet en bestemt blød smag, gylden farve og en raffineret duft kendetegnet for modnet Korn Genever.

PRODUKTIONSPROCES MED URTEDESTILLAT

  1. MACERATION & DESTILLATION
  2. Enebær og urter, frø, skræl og krydderier vælges kritisk med hensyn til oprindelse og kvalitet.
  3. Urterne vejes omhyggeligt i henhold til opskriften og overføres til urte kurven.
  4. Urtekurven indføres i kobberkolonnen og mageres i kornalkoholen mellem 24 og 48 timer.
  5. Endelig udføres destillation, hvilket resulterer i et smagfuldt og aromatisk urtedestillat.
Updating…
  • Ingen varer i kurven.
Er du over 18? This website requires you to be 21 years of age or older. Please verify your age to view the content, or click "Exit" to leave.